Toepassingen

Huddle room

Huddle room

Huddle room is een nieuw type ruimte die ontstaan is bij de nieuwere manieren van samenwerken. Een huddle room is een kleine ruimte voor overleg tussen teamleden. De naam komt van “to huddle up”: teamspelers die tijdens een wedstrijd even samenkomen om snel de tactieken door te spreken. Op dezelfde manier zijn huddle rooms ingericht: laagdrempelige ruimtes met integratie van technologie om snel ideeën te delen en samen te werken. Al dan niet met medewerkers of externe partners op afstand.
Lees meer Contact opnemen
Huddle room

Waar moet een Huddle room aan voldoen?

Voor de inrichting van een huddle room heb je niet veel nodig: 

  • Een kleine tafel waaraan je kunt zitten of staan en waaromheen een paar eenvoudige maar comfortabele stoelen staan. 

  • Een beeldscherm dat op de tafel staat of aan de muur hangt en waarmee makkelijk de verschillende “devices” draadloos of draadgebonden geconnecteerd kunnen worden. Zo kun je presentaties tonen of “inbellende” deelnemers de presentatie laten zien. 

  • Een (surface) whiteboard dat je zo plaatst dat alle online en offline deelnemers aan de meeting het goed kunnen zien.

  • Een videoconferencing systeem met een camera en microfoon. Hierbij kan een eenvoudige webcam en goede microfoon al volstaan. Het belangrijkste is dat het systeem voor iedereen makkelijk te gebruiken is.

  • Wifi-dekking plus de toegangscode zodat de team- en/of projectleden zich snel kunnen aansluiten met hun devices en verbinding kunnen leggen met deelnemers die zich op een andere locatie bevinden. 

All-in one oplossingen

Doordat alle huddle rooms dezelfde functionaliteiten behoeven, zijn er ook veel fabrikanten die een all-in-one oplossing hebben ontwikkeld. Hierbij wordt een monitor met touch-functionaliteiten voorzien van een geïntegreerde camera en microfoons. Tevens bieden deze systemen een ingebouwde tool om draadloos te kunnen connecteren vanaf de laptop, tablet of telefoon. In veel gevallen is er al een computer ingebouwd die een connectie heeft met je eigen werkomgeving. De meest bekende oplossingen zijn de Microsoft Surface Hub, Cisco Spark Board en Google Jamboard.
Contact opnemen
Monitor
In een Huddle room is het belangrijk dat teamleden snel iets kunnen presenteren aan de groep. Om dit mogelijk te maken wordt er in de regel gebruik gemaakt van een monitor. Gezien de grootte van een Huddle room is dit in de regel veelal een 55 inch model. Deze monitor wordt meestal tegen de wand gemonteerd zodat alle bekabeling netjes uit het zicht is. Mocht deze wand niet stevig genoeg zijn voor de montage van een monitor, kunnen we altijd nog uitwijken naar plafondmontage of een vloerstatief.
Interactief presenteren
De wens om interactief te presenteren wordt steeds groter. Enerzijds is dit omdat gebruikers de touchscreens van hun telefoon, tablet of laptop zijn gewend en dit gebruik ook in hun presentatieruimten verwachten en anderzijds is er ook een wens om samen met de teamleden aan een document te werken. Om dit mogelijk te maken is het noodzakelijk dat de monitor ook voorzien is van een touchscreen. Aparte software is hierbij niet nodig aangezien de meeste gewenste touchscreen functionaliteiten al in uw eigen Windows programma's zitten verwerkt.
Videoconferencing
Bij de moderne manier van werken wordt verwacht dat we altijd en overal online en bereikbaar kunnen zijn. Ook in een Huddle room moet het dus mogelijk zijn om snel een teamlid of externe adviseur te betrekken middels een videoconferencing. Door de populariteit van collaboratie software zijn dit meestal geen complexe videoconferencing systemen meer, maar wordt er eenvoudig via een USB-camera en een microfoon een meeting opgezet met collaboratie software zoals Skype for Business, Microsoft teams of Bluejeans.
Draadloos presenteren
In een Huddle room moet het mogelijk zijn om snel en eenvoudig een connectie te kunnen maken met de beelddrager in de ruimte. Naast de flexibiliteit die hiermee geboden wordt, is draadloos presenteren dé oplossing voor al die verschillende aansluitmogelijkheden die er tegenwoordig bestaan. Of het nu gaat om een laptop, tablet of een telefoon. Er zijn veel soorten oplossingen voor draadloos presenteren op de markt en al deze oplossingen hebben hun eigen voor- en nadelen.
All-in-one oplossingen
Doordat alle Huddle rooms dezelfde functionaliteiten behoeven, zijn er ook veel fabrikanten die een all-in-one oplossing hebben ontwikkeld. Hierbij wordt een monitor met touch-functionaliteiten voorzien van een geïntegreerde camera en microfoons. Tevens bieden deze systemen een ingebouwde tool om draadloos te kunnen connecteren vanaf de laptop, tablet of telefoon. In veel gevallen is er al een computer ingebouwd die een connectie heeft met je eigen werkomgeving.
Collaboratie Software
In ons dagelijks leven vinden wij het heel normaal om vanaf onze Apple iPhone te kunnen bellen naar bijvoorbeeld een Samsung telefoon. Bij het bellen van een ander denken we niet na over welk merk telefoon dat de andere partij heeft. Dit hoeft bij bellen ook niet. Helaas is dit bij videoconferencing niet het geval. Een Skype for Business systeem kan bijvoorbeeld alleen met andere Skype for Business systemen communiceren en een videoconferencing (H323) codec kan alleen naar andere (H323) codec's bellen. Bluejeans is een cloud based oplossing die een brug vormt tussen deze verschillende werelden, zodat u even zorgeloos met elkaar kunt communiceren als met de telefoon.

Vragen? Neem contact op!