Oplossingen

Videowall

Videowall

Een videowall is een “beeldscherm” welke opgebouwd wordt uit meerdere losse monitoren om zo tot het gewenste formaat te komen. De ingebouwde videowall processor zorgt er voor dat elke monitor het juiste deel weergeeft van het totale beeld, zodat er één groot beeldscherm ontstaat. Op deze wijze wordt toch een groot formaat beeld gecreëerd met behoudt van alle voordelen van monitoren. Met de introductie van thin-bezel monitoren, dit zijn monitoren met een zeer smalle rand, is de kwaliteit en betaalbaarheid van videowalls sterk toegenomen. Met de opkomst van indoor led zijn randen zelfs helemaal verleden tijd.
Lees meer over indoor LED Koop nu

Indoor LED

De laatste ontwikkelingen op het gebied van videowalls is terug te vinden in LED videowalls geschikt voor indoor gebruik. Deze techniek zagen we tot voor kort voornamelijk in de grote videoschermen langs snelwegen of bijvoorbeeld in stadions. Het bekendste voorbeeld is misschien wel de buitenkant van de Ziggo Dome in Amsterdam. Als je dichtbij staat zie je allemaal lampjes knipperen, maar op een afstand vormt dit één grote vloeiende video.

Pixel pitch
Een LED videowall bestaat dus uit allemaal kleine lampjes die samen één groot beeld vormen. Hoe dichter de lampjes bij elkaar staan, hoe scherper het beeld wordt. Hoe groter de afstand tussen twee lampjes, hoe verder weg je moet staan om duidelijk te kunnen lezen. De afstand tussen twee led lampjes noemen we de pixel pitch.
In het outdoor gebruik van deze techniek is de afstand tussen de LED videowall en de mensen die er naar moeten kijken al snel groot. De afstand tussen bijvoorbeeld de automobilist op de snelweg en een dergelijke videowall naast de snelweg is al snel 50 meter of meer. In deze situaties is het geen enkel probleem als de led lampjes enkele centimeters uit elkaar staan. Op een dergelijke afstand vormt dat namelijk voor het menselijk oog een vloeiend beeld. 
In het indoor gebruik van een LED videowall zal de kijkafstand niet zo groot zijn. Hier moet dus de afstand tussen twee ledjes erg klein zijn. Met de huidige technieken waarbij de led lampjes slechts 1 tot 2 millimeter uit elkaar staan, is deze techniek perfect toepasbaar geworden voor indoor gebruik. Zoals bijvoorbeeld in een grote boardroom of auditorium.
LED videowall zonder randen
Een LED videowall bestaat uit losse panelen van ongeveer 50x50 cm die je aan elkaar kunt koppelen om samen één beeld te creëren. Het grote voordeel hiervan is dat deze losse panelen geen rand hebben en twee panelen dus naadloos tegen elkaar gemonteerd kunnen worden. Voor het oog is het dan één groot paneel. Waar we met de videowall met meerdere monitoren aan elkaar gekoppeld nog hinder ondervinden van de randen van deze monitoren, is de LED videowall dus geheel naadloos.

Vragen? Neem contact op!