Toepassingen

Raadzaal

Raadzaal

Een raadzaal onderscheidt zich door het actieve karakter van nagenoeg alle deelnemers in de ruimte. Deze deelnemers moeten vanaf hun eigen positie duidelijk verstaanbaar en zichtbaar zijn voor zowel de mensen in de ruimte als voor de mensen die de online livestream volgen. Het kunnen registreren van de raadsvergadering is een absolute vereiste. Hierdoor is betrouwbaarheid wellicht de belangrijkste pijler bij het kiezen van een audiovisueel systeem. Door de raadzaal niet enkel en alleen in te richten met het oog op de raadsvergaderingen, kan de raadzaal veel multifunctioneler worden ingezet. Ook trouwerijen, commissievergaderingen en vergaderingen voor grote groepen worden tegenwoordig regelmatig in de raadzaal gehouden. Hierdoor kijkt AVisie bij het samenstellen van een audiovisueel systeem voor de raadzaal naar multifunctionele en betrouwbare apparatuur die de veelzijdigheid van de raadzaal weerspiegelen. Een voorbeeld hiervan is de toepassing van draadloze discussiesystemen. 
Lees meer Contact opnemen
Discussiesystemen
In een raadzaal is natuurlijk het discussiesysteem het belangrijkste audiovisuele component. Waar voorheen het discussiesysteem alleen werd toegepast voor spraakversterking, heeft het discussiesysteem inmiddels een veel bredere functie gekregen. Het systeem wordt onder andere gebruikt om deelnemers middels een pasje te herkennen en te registeren (free seating), besluitvorming in beeld te brengen middels de stem functie (voting) en natuurlijk de automatische cameraregistratie tot stand te brengen. Vanzelfsprekend behoort de mogelijkheid tot streaming / internetweergave ook tot één van de vele mogelijkheden van de systemen. Tot slot rest alleen nog de vraag of het systeem draadloos of draadgebonden uitgevoerd dient te worden.
Audio
In een raadzaal is het vanzelfsprekend van groot belang dat de raadsleden duidelijk hoorbaar worden gemaakt. Door de aanwezigheid van de vele microfoons (discussiesysteem) is de kans op storingen zoals rondzingen (piepen) erg groot. Met de keuze van de juiste luidsprekers en een optimale inregeling van het audiosysteem zal deze uitdaging worden overwonnen. Hierbij wordt natuurlijk altijd uitgegaan van een gelijkmatige verdeling van de geluidsdruk (dB) en een hoge mate van spraakverstaanbaarheid (SPL).
Beeldweergave
Een raadzaal wordt altijd voorzien van een oplossing voor beeldweergave. Door veelal de grootte van de ruimte dient deze beelddrager ook van groot formaat te zijn. Er zijn verschillende manieren om deze beeldweergave te realiseren. Daar waar vroeger steevast werd gekozen voor een projectiesysteem bestaande uit een projector en een projectiescherm, wordt er tegenwoordig in menig raadzaal gekozen voor een groter formaat monitor. Deze zijn door ons leverbaar tot wel 100 inch. Voor grotere formaten kan een videowall (bestaande uit meerdere flatscreens) een oplossing zijn. Ook is de opkomst van indoor LED-walls zeer interessant voor dit soort ruimtes. Met deze oplossing kan men door het gebruik van meerdere LED-panelen een naadloze display creëren in iedere gewenste grootte.
Cameraregistratie
Cameraregistratie is niet meer weg te denken uit een raadzaal aangezien gemeenten ook hun raadsvergaderingen live op internet wensen uit te zenden en beschikbaar te maken. Een goed camerasysteem die de spreker duidelijk in beeld brengt is hierbij essentieel. Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat de spreker automatisch in beeld komt als deze zijn microfoonpost activeert. Eventueel kunnen we gelijktijdig de naam van de spreker en de politieke partij hierbij in beeld brengen.
Besturing
Een raadzaal is veelal voorzien van veel apparatuur waarbij ook nog eens veel koppelingen tot stand moeten worden gebracht. Om dit op een bedieningsvriendelijke manier te realiseren is er een besturingssysteem benodigd. Bij een besturingssysteem wordt er software op maat geprogrammeerd, zodat de gebruiker uiteindelijk via een touchscreen (bijvoorbeeld een iPad) de diverse voorgedefinieerde functies kan oproepen. Dit maakt het gebruik van de apparatuur kinderlijk eenvoudig en wordt tevens de kans op eventuele storingen geminimaliseerd. 
Beheer
In een raadzaal kunnen we het ons niet veroorloven dat de apparatuur tijdens een raadsvergadering niet juist functioneert. Om dit te voorkomen is het beheer en onderhoud van groot van belang. De beheersystemen van AVisie maken het mogelijk om de apparatuur 24 uur per dag te monitoren op eventuele foutmeldingen. Deze software detecteert een storing op het moment dat deze zich voordoet en informeert de beheerder. Hierdoor wordt een storing in een vroeg stadium al gedetecteerd en niet pas als de gebruiker het systeem wil gebruiken.

Vragen? Neem contact op!