Toepassingen

Vergaderruimte

Vergaderruimte

Om efficiënt te kunnen vergaderen, is de vraag naar presenteren middels projectie of een monitor enorm toegenomen. Van kort overleg tot een belangrijke bestuursvergadering, in al deze vormen van overleg wordt regelmatig gebruik gemaakt van audiovisuele ondersteuning. 

Tevens draagt de uniformiteit, gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid ook enorm bij aan de efficiëntie van een vergadering. 
Monitoren
Tegenwoordig worden vergaderruimten tot ongeveer 10 meter uitgerust met een monitor voor de beeldweergave. Je zou kunnen stellen dat de monitor de projector heeft vervangen. Dit wordt met name veroorzaakt doordat de monitor tegenwoordig ook in groot formaat (tot maar liefst 98 inch) te verkrijgen is en bovendien ook zeer betaalbaar is geworden. Vaak zelfs nog goedkoper dan een projectiesysteem. De kwaliteit, onderhoud en levensduur spreken eveneens in het voordeel van de monitor.
Projectie
Met name in de grotere vergaderruimten wordt projectie nog veel toegepast. Op het gebied van projectie hebben er ook veel ontwikkelingen plaatsgevonden. De traditionele projector lamp, die in het verleden als een groot nadeel werd gezien, zie je vervangen worden voor LED/Laser technologie waardoor onder andere de levensduur enorm wordt vergroot en de onderhoudskosten worden verkleind. Ook op het gebied van projectieschermen zijn er veel ontwikkelingen. Hierbij valt te denken aan ontwikkelingen op het gebied van onder andere reflectiewaardes en oprolmechanismes.
Collaboratie
In de afgelopen decennia is onze manier van werken ingrijpend veranderd. Dit heeft een enorme impact gehad op het karakter van menig meeting. Doordat de teams vaak uit kleine groepen bestaan, is de vraag naar een nieuw type vergaderruimte, de Huddle Room, toegenomen. Een Huddle room hoort te zijn voorzien van een (touch-) monitor waaraan verschillende devices eenvoudig kunnen worden gekoppeld. Voor de teamleden op afstand dient de ruimte te worden voorzien van de mogelijkheid tot videoconferencing.
Audio
Waar de focus bij presentaties vaak op beeldweergave ligt, wordt het belang van audio soms onderschat. Om een presentatie echt kracht bij te zetten, is een goed audiosysteem van groot belang. Een audio installatie bestaat niet alleen uit luidsprekers. Ook spraakversterking middels microfonie is een belangrijk onderdeel van menig audio installatie. Dit kan microfonie zijn om de spreker in de vergaderruimte lokaal te versterken of om de deelnemers op afstand via een videoconferencing te kunnen betrekken.
Draadloos presenteren
De vraag naar draadloos presenteren is enorm gegroeid vanwege de flexibiliteit die hiermee geboden wordt. Daarnaast is draadloos presenteren dé oplossing voor al die verschillende aansluitmogelijkheden die er tegenwoordig bestaan. Of het nu gaat om laptop, tablet of telefoon. Barco Clickshare is veruit de meest verkochte oplossing op het gebied van draadloos presenteren. Plug simpelweg de USB-button in het device (bijvoorbeeld laptop) en de button zet een eigen wifi verbinding op met een base unit die bijvoorbeeld achter de flatscreen of bij de projector kan worden geplaatst. Druk op de knop van de button om te starten met jouw presentatie.
Roombooking
Het beheren en managen van de vergaderruimten is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Door gebrek aan ruimte is optimale bezetting noodzakelijk en tevens zijn er managementrapportages gewenst inzake het gebruik van de ruimte en de behoefte aan apparatuur. Om dit inzichtelijk te maken, bieden wij diverse roombooking systemen aan. Ook wel roommanagement systemen genoemd. De vergaderruimten worden voorzien van een touchdisplay bij de toegangsdeur die de actuele boekingen weergeeft door een koppeling met Exchange. De bezetting is eenvoudig te zien doordat de display groen bij beschikbaar of rood bij bezet kleurt.

Vragen? Neem contact op!