Branche

Onderwijs

Onderwijs

Van leslokaal tot collegezaal. Het onderwijs beschikt over veel verschillend inzetbare ruimten. De digitalisering binnen het onderwijs heeft zich echter niet alleen beperkt tot de klaslokalen. Ook in de openbare ruimten wordt er steeds meer gebruik gemaakt van digitale informatievoorziening. Koppelingen met databases voor bijvoorbeeld roosterwijzigingen zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse onderwijsgebouw.
Monitoren
worden toegepast in de diverse lokalen en voor narrowcasting toepassingen. Een groot voordeel van monitoren is de kwaliteit, geringe onderhoudskosten, lange levensduur en een nagenoeg storingsvrije werking. Monitoren zijn inmiddels verkrijgbaar tot een beeldformaat van maar liefst 98 inch. Hierdoor is nagenoeg iedere ruimte wel geschikt voor het toepassen van een monitor.
Interactieve whiteboards
worden erg veel toegepast in de leslokalen. In deze ruimten vervangt het interactieve whiteboard de traditionele schoolborden. Waar dit tot voor kort altijd een interactief projectiesysteem betrof, zijn ook dit tegenwoordig (touch-) monitoren geworden. Naast het feit dat dit een zeer betrouwbare oplossing is met weinig onderhoud, is ook de operationele levensduur van deze oplossing aanzienlijk verbeterd in vergelijking tot de projectie oplossing.
Digitale verslaglegging
is iets dat we steeds meer terugzien in de onderwijs branche. Om on-demand het college terug te kunnen kijken, wordt vaak gebruik gemaakt van videoregistratie met behulp van camera en microfonie. Hierdoor kan een student die wellicht niet aanwezig kon zijn toch het gewenste college terugkijken. Ook het live streamen van een college behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.
Besturingssystemen
worden toegepast in ruimten waar een diversiteit aan apparatuur is. Om het gewenste bedieningsgemak te kunnen garanderen, worden besturingssystemen toegepast. De software wordt speciaal op maat voor de ruimte geschreven. Onze eigen applicatie om de bediening van de apparatuur te laten lopen middels een iPad, is al veelvuldig toegepast binnen deze branche.
Narrowcasting
wordt hoofdzakelijk toegepast voor communicatie met de studenten. Deze communicatie vindt plaats middels diverse monitoren waarop informatie wordt weergegeven. Koppelingen met roosterprogramma's zijn hierbij heel gebruikelijk, zodat roosterwijzigingen middels het narrowcastingssysteem kunnen worden weergegeven.
Beheerstool
wordt toegepast om de apparatuur in de lokalen te monitoren. De beheersystemen van AVisie maken het mogelijk om de apparatuur 24 uur per dag te monitoren op eventuele foutmeldingen. Deze software detecteert een storing op het moment dat deze zich voordoet en informeert de beheerder. Hierdoor wordt een storing in een vroeg stadium al gedetecteerd en niet pas als de docent het systeem wil gaan gebruiken.

Vragen? Neem contact op!