Oplossingen

Audio

Goede audio zorgt voor de juiste beleving

Waar de focus bij presentaties vaak op beeldweergave ligt, wordt het belang van audio soms onderschat. Om je presentatie echt kracht bij te zetten, is een goed audiosysteem van groot belang. Een audio installatie bestaat niet alleen uit luidsprekers. Ook spraakversterking middels microfonie is een belangrijk onderdeel van menig audio installatie. Of het nu gaat om de toepassing van een set luidsprekers in een kleine presentatieruimte of een uitgebreid audiosysteem in een groot auditorium, de adviseurs van AVisie selecteren de juiste combinatie van luidsprekers, microfoons en diverse randapparatuur.

Spraakverstaanbaarheid

Spraakverstaanbaarheid is één van de meest belangrijke aandachtspunten bij het ontwerpen van een audiosysteem. Vanzelfsprekend zijn de akoestische eigenschappen van de betreffende ruimte van invloed, maar ook het audiosysteem kan een grote bijdrage leveren aan het verhogen van de spraakverstaanbaarheid. Het begint bij de “bron” ofwel de microfoon. Hier zijn meerdere oplossingen voorhanden waaronder de draadloze dasspeld microfoon en de headset. Met name de laatste oplossing is sterk in opkomst vanwege de hoge kwaliteit in combinatie met een goede betaalbaarheid. Ook vaste microfoons, al dan niet geïntegreerd in het plafond dan wel een katheder, kunnen een goede oplossing zijn.

Hoogwaardige zuil luidsprekers waarbij met behulp van intuïtieve software zowel de hellings- als openingshoek kan worden aangepast, dragen zorg voor een optimale spraakverstaanbaarheid. Dit is zelfs realiseerbaar in de akoestisch gezien meest lastige situaties zoals kerken.

Vragen? Neem contact op!