Studio Zoost voorzien van audiovisuele presentatiemiddelen voor kwantitatief en kwalitatief marktonderzoek

  • Frank
  • 16-10-2018
  • Hospitality
Inview Locatie BV richt zich op het faciliteren van interviewruimten voor kwantitatief en kwalitatief marktonderzoek. Aan de levendige ArenA Boulevard heeft Inview Locatie BV haar nieuwste vestiging geopend genaamd StudioZoost.
Marktonderzoek kan het beste uitgevoerd worden op een locatie die hiervoor volledig is ingericht. StudioZoost voorziet in een centraal gelegen locatie die goed te bereiken is met de auto en het openbaar vervoer. De locatie biedt verschillende mogelijkheden en ruimtes voor diverse onderzoeksvormen zoals kwantitatief en kwalitatief marktonderzoek. Hiervoor hebben de specialisten van AVisie alle benodigde audiovisuele apparatuur geïnstalleerd. 

Audiovisuele apparatuur voor de interviewruimten
De interview ruimten zijn voorzien van de benodigde apparatuur om het onderzoek te kunnen registreren. Zo zijn er microfoons in het plafond aangebracht om het gesproken woord vast te kunnen leggen. Het bijbehorende beeld kan geregistreerd worden middels een tweetal camera’s per interview ruimte. De eerste camera is geschikt om een volledig overzicht van de ruimte te krijgen en de tweede camera is boven de tafel gepositioneerd. Eventuele handelingen of onderzoeken op tafel kunnen hierdoor perfect worden vast gelegd.
Het onderzoek vraagt soms ook om de mogelijkheid om de participant een presentatie te tonen. Hiervoor is een 55 inch monitor aan de wand gemonteerd. De onderzoeker kan in de interview ruimte zijn laptop aan deze monitor koppelen.
Het camerabeeld, geluidsopname en eventuele presentatiebeeld zijn allemaal gekoppeld aan een uitgebreide netwerkrecorder. Deze netwerkrecorder slaat alle interviews digitaal op in het netwerk en/of USB stick. Tevens biedt deze recorder de mogelijkheid om de beelden direct te streamen.
Om de opnames achteraf goed te kunnen beoordelen, kan het noodzakelijk zijn dat je de expressies van de geïnterviewde in één shot gelijktijdig moet kunnen volgen met het gepresenteerde beeld van de laptop. Middels de ingebouwde “Picture in Picture” mogelijkheid hebben we eveneens kunnen voorzien in deze wens. Hierbij kan men zelfs zeer eenvoudig uit de diverse "Picture in Picture" mogelijkheden kiezen voor de gewenste vorm.

Audiovisuele apparatuur voor de meekijkruimten
Naast iedere interviewruimte is een meekijkruimte. Deze ruimte geeft via de monitoren de camerabeelden van de interviewruimten weer. De luidsprekers in deze ruimte geven het gesproken woord uit de interviewruimte weer of er kan gekozen worden om de vertaling van de tolk hoorbaar te maken. Het bedienen van de camera's uit de interviewruimten, geschiedt hier ook.
StudioZoost is een inspirerende, maar toch zakelijke omgeving waarin trendy en industriële elementen gecombineerd zijn met luxe en warmte. Direct in het eerste jaar is StudioZoost al doorgedrongen tot de top 5 beste vergaderlocaties van Amsterdam. Een onafhankelijk jury heeft op basis van design, faciliteiten, locatie en opties deze locatie beoordeeld en werd kortweg omschreven als “Een zeer inspirerende omgeving om ongecompliceerd te vergaderen".

Vragen? Neem contact op!