Hotel Akersloot in een nieuwe jasje!

  • Onbekend
  • 10-10-2019
  • Hospitality
Hotel Akersloot heeft de afgelopen periode de tweede verdieping volledig verbouwd. Hierbij zijn ook alle vergaderzalen compleet vernieuwd en voorzien van de nieuwste audiovisuele technieken.
Koppelbare zalen
Op de tweede verdieping zijn drie koppelbare zalen. Deze kunnen door het openen van de schuifwand aan elkaar gekoppeld worden. Bij het koppelen van de deze zalen wordt de audiovisuele installatie vanzelfsprekend met elkaar verbonden. Deze audiovisuele koppeling wordt tot stand gebracht door op maat geschreven programmering van AMX.
Voor projectie is er gekozen voor de hoogwaardige projectoren van Canon. Deze hebben een zeer hoog percentage in lichtegaliteit en scherpte van het beeld. Door de LCOS technologie is de kleurechtheid van het geprojecteerde beeld zeer hoog. Door de grote verscheidenheid aan huurders van de ruimten was dit vanzelfsprekend een absolute must! Deze hoge standaard is vanzelfsprekend ook doorgevoerd in de keuze van de projectieschermen die voorzien zijn van een geïntegreerd staaldraad om het doek te allen tijde strak te spannen. Deze projectieschermen zijn volledig in het plafond geïntegreerd waardoor deze onzichtbaar zijn wanneer deze niet in gebruik zijn. Vanzelfsprekend is ook de projector middels een liftconstructie volledig in het plafond geïntegreerd.
Het gewenste gebruik van microfonie is door de wisselende gebruikers zeer divers. Om in deze wisselde vraag te voorzien hebben wij een antennesysteem toegepast, waardoor het mogelijk is om alle microfoons toe te wijzen aan één zaal of zelfs een zaalcombinatie. Hierdoor wordt in een bijzonder hoge mate van flexibiliteit voorzien.
Voor de distributie van alle signalen is gekozen voor de nieuwste technologie waarbij alle beeld (AMX SVSI) en audio signalen (Dante protocol) gedistribueerd worden over het netwerk. Hierdoor is er tijdens de verbouwing voornamelijk voorzien in netwerkaansluitingen voor de audiovisuele installatie. Het hart van het systeem is hierdoor de netwerk switch geworden en bestaat niet meer uit grote video en audio racks.
Om de bediening en alle koppelingen gebruikersvriendelijk te maken is er voorzien in op maat geschreven AMX besturingssystemen. De audiovisuele apparatuur kan hierdoor zeer intuïtief met een touchpanel worden bediend. Hiermee kan men ook de verlichting, verduistering en klimaatbeheersing bedienen.
Naast deze koppelbare zalen heeft AVisie ook nog andere kleinere zalen voorzien van audiovisuele apparatuur om presentatie en toespraken te kunnen houden en kijken wij wederom terug op een zeer prettige samenwerking met Van der Valk Hotels.

Vragen? Neem contact op!