Van der Valk Hotel Utrecht biedt vergaderfaciliteiten met de nieuwste audiovisuele presentatiemiddelen

  • Onbekend
  • 06-03-2019
  • Hospitality
Wederom een zeer succesvolle samenwerking met een Van der Valk Hotel!
AVisie heeft al ruim 10 jaar een zeer prettige samenwerking met Van der Valk Hotel en heeft diverse hotels voorzien van audiovisuele presentatiemiddelen. Toen de directie van Hotel Houten besloot om een nieuw hotel in Utrecht te bouwen, werden wij wederom uitgenodigd voor een advies. De specialisten van AVisie hebben vanaf de ontwerpfase meegedacht in de diverse audiovisuele oplossingen en werden na een selectieprocedure als partner gekozen.

Ontruiming
In het gehele hotel hebben we een ontruiming “Klasse A gesproken woord” voorzien. Hiervoor zijn ruim 500 luidsprekers door het gehele hotel geplaatst. Deze luidsprekers worden in de openbare plekken zoals het restaurant, entree en verdiepingsvloeren gebruikt voor achtergrondmuziek, maar bij een calamiteit zal dit worden overruled door de brandmeldcentrale en zal er in vier talen melding van de ontruiming worden gemaakt.

Hotel Bar en Skybar 
In deze ruimten hebben wij voorzien in een hoogwaardig audiosysteem. Door toevoeging van een bass module, kan de gewenste "bar beleving" worden gerealiseerd. Tevens bedienen we hier met het AMX besturingssysteem de verlichting. In de Skybar, die een fantastisch uitzicht over Utrecht geeft, is naast de audio installatie ook voorzien in een projectiesysteem. Hierdoor is de ruimte multifunctioneel inzetbaar!

Koppelbare zalen
Op de eerste verdieping zijn er een set van twee, een set van vijf en nog een set van vijf koppelbaren zalen aanwezig. Deze kunnen door het openen van de schuifwand aan elkaar gekoppeld worden. Bij het koppelen van de vijf zalen wordt er één grote zaal van maar liefst 515m2 gecreëerd waarbij alle audiovisuele apparatuur van de vijf zalen ineens met elkaar zijn verbonden. Alle audiovisuele apparatuur past zich hierop automatisch aan middels de op maat geschreven programmering op basis van AMX.
Alle ruimten zijn voorzien van hoogwaardige Canon projectoren die verwerkt zijn in elektrische plafondlift constructies. Hierdoor zijn de projectoren uit het zicht als deze niet gebruikt worden. Om de hoge kwaliteit projectoren tot hun recht te laten komen, projecteren deze op kwalitatief hoogwaardige projectieschermen van Projecta. Deze ingebouwde elektrische projectieschermen zijn voorzien van geïntegreerd staaldraad om het doek te allen tijde strak te spannen om zo een optimaal projectiebeeld te krijgen.
Om zowel het audio van het presentatiebeeld als het gesproken woord weer te geven is er voorzien in een uitmuntend luidsprekersysteem van het Duitse Pro audio merk Fohhn. Hierbij zijn er per koppelbare ruimte voorzien in twee line-array luidsprekers die vanzelfsprekend gekoppeld worden als de zalen gekoppeld worden.
Voor de distributie van alle signalen is gekozen voor de nieuwste technologie waarbij alle beeld (AMX SVSI) en audio signalen (Dante protocol) gedistribueerd worden over het netwerk. Hierdoor is er tijdens de bouw voornamelijk voorzien in netwerkaansluitingen voor de audiovisuele installatie. Het hart van het systeem is hierdoor de netwerk switch geworden en bestaat niet meer uit grote video en audio racks.
Om absolute flexibiliteit in de microfonie te creëren is er voorzien in een uitgebreid microfoonsysteem van Shure. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van 12 microfoonsystemen. Voor deze microfoonsystemen is er voorzien in een antennesysteem waardoor het mogelijk is om alle microfoons toe te wijzen aan een zaal of zelfs een zaalcombinatie. Aangezien de wens voor microfoons per dag en per zaal kan verschillen, heeft Van der Valk Hotel Utrecht op deze wijze de gewenste flexibiliteit gecreëerd.
Om de bediening en alle koppelingen gebruikersvriendelijk te maken is er voorzien in op maat geschreven AMX besturingssystemen. De audiovisuele apparatuur kan hierdoor zeer intuïtief met een touchpanel worden bediend. Hiermee kan men ook de verlichting, verduistering en klimaatbeheersing bedienen.

Boardrooms
Er zijn een zestal Boardrooms voorzien voor kleinere groepen. Deze ruimten zijn voorzien van Philips monitoren met aansluitpunten in de tafel verwerkt. De bediening van de apparatuur, verlichting en klimaatbeheersing geschiedt wederom via een AMX touchpanel.

Vragen? Neem contact op!