AV Oplossingen

Narrowcasting

Narrowcasting

Narrowcasting is het zenden van informatie via een softwarematige oplossing waarmee je op eenvoudige wijze content op één of meerdere monitoren kunt tonen. Hierbij kan je één of meer specifieke doelgroepen op een specifieke plaats en op specifieke moment vooraf gepland benaderen.
Zo kan er voorgeprogrammeerde content worden getoond of live tv worden uitgezonden.

Met narrowcasting systemen kan een database koppeling worden gemaakt, zodat automatisch de meeste actuele informatie wordt getoond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaalreserveringen, roosterwijzigingen of de meeste actuele callcenter/support informatie.

SoC (System on Chip) technologie

Vandaag de dag zijn er monitoren leverbaar die voorzien zijn van SoC-technologie. Middels deze technologie worden de tot op heden vereiste separate narrowcasting players overbodig, doordat narrowcasting software zeer eenvoudig kan worden geïnstalleerd op de monitor. Sluit online een abonnement af en begin direct met het maken van je eigen zakelijke TV-kanaal. Multi-zone lay-outs, slimme templates, fotobewerkingen of Full HD-video? Alles is mogelijk. Een standaard internetverbinding volstaat.

Iedere branche zijn eigen toepassing

Narrowcasting (Digital Signage) is tegenwoordig niet meer weg te denken. Bijna overal wordt er gebruik gemaakt van dergelijke software om te communiceren met het publiek. Iedere branche kent eigen toepassingen en maakt dan ook gebruik van specifieke koppelingen met andersoortige systemen. 

Narrowcasting / Digital Signage voor de overheid
In gemeentehuizen wordt gebruik gemaakt van narrowcasting om te communiceren met de bezoekers. De bezoekers ontvangen algemene informatie over de gemeente, maar het systeem wordt veelal ook ingezet als "nummervolgsysteem". Bezoekers krijgen een nummer bij hun bezoek en het narrowcasting systeem zal aangeven als dit nummer aan de beurt is en bij welke balie de bezoeker zich dient te melden.

Narrowcasting / Digital Signage voor het onderwijs
Ook in het onderwijs wordt veel gebruik gemaakt van narrowcasting om te communiceren met de leerlingen. Naast algemene informatie over de school of omgeving wordt er ook altijd een koppeling gemaakt met het roosterprogramma. Hierdoor worden wijzigingen in het rooster weergegeven op de monitoren en zijn de leerlingen altijd op de hoogte van de actuele stand van zaken.

Narrowcasting / Digital Signage voor hospitality
In deze branche wordt narrowcasting gebruikt om de gasten te informeren over het hotel en wordt er gebruik gemaakt van inpandige bewegwijzering. Op de monitoren vind de gast bijvoorbeeld waar het restaurant of de toiletten zich bevinden. Tevens wordt er een koppeling gemaakt met het zaalreserveringssysteem om zowel de reserveringen van de zalen weer te geven als de te volgen route naar de desbetreffende zaal.

Vragen? Neem contact op!