Toepassingen

Openbare ruimte

Openbare ruimte

Openbare ruimten zijn bij uitstek geschikt voor het op informele wijze delen van informatie en het creëren van ambiance. De meest voor de hand liggende openbare ruimte voor het creëren van ambiance is de entree van de organisatie. Dit is namelijk de eerste indruk die een bezoeker krijgt. Er zijn verschillende manieren om een prachtige ambiance te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de weergave van informatie middels een groot formaat monitor of videowall. Ook kan middels achtergrondmuziek een prettige ambiance worden gecreëerd. Daarnaast is dit de ideale locatie om bewegwijzering (wayfinding) toe te passen. Tevens bestaat bij organisaties steeds meer de wens om hun personeel op informele wijze te kunnen informeren over interne en externe informatie of bijvoorbeeld het weer en verkeer.
Narrowcasting
In openbare ruimten wordt zowel voor interne als externe communicatie gebruik gemaakt van Narrowcasting systemen. Narrowcasting is het zenden van informatie via een softwarematige oplossing waarmee, op eenvoudige wijze, content op één of meerdere flatscreens getoond kan tonen. Hierbij kan één of meer specifieke doelgroepen op een specifieke plaats en op een specifiek moment vooraf gepland benaderd worden. Zo kan er voorgeprogrammeerde content worden getoond of live tv worden uitgezonden. Narrowcasting wordt ook gebruikt om bezoekers de weg te wijzen (bewegwijzering / wayfinding) of in de educatie branche om roosterwijzigingen middels een automatische koppeling te tonen.
Videowall
In openbare ruimten zoals een entree maakt de bezoeker als eerste kennis met de betreffende organisatie. In de entree wordt dan ook de eerste beeldvorming over de organisatie gemaakt. Met het toepassen van een videowall kun je op groot formaat de bezoeker informeren en een verpletterende indruk maken. Op een videowall kun je één enkele bron weergeven maar in veel gevallen wordt er ook voor gekozen om diverse content gelijktijdig weer te geven. Een videowall kan bestaan uit meerdere losse monitoren die middels een dunne rand aan elkaar zijn verbonden, maar door de komst van indoor LED wall zijn de videowalls tegenwoordig ook compleet naadloos te verkrijgen.
Achtergrondmuziek & microfonie
In de openbare ruimten kan het zeer nuttig zijn om te voorzien in achtergrondmuziek. Naast het creëren van een gemoedelijke sfeer, zorgt het ook voor privacy doordat gesprekken in de openbare ruimte, maar ook in aangrenzende kantoor- of vergaderruimten, moeilijker hoorbaar worden. Ditzelfde audiosysteem is daarnaast ook perfect te gebruiken voor eventuele toespraken voor grote groepen. Hierdoor is de ruimte ook direct geschikt voor bijvoorbeeld de nieuwjaarstoespraak voor de gehele organisatie.

Vragen? Neem contact op!