Sanofi heeft nieuwe huisvesting voorzien van nieuwe audiovisuele presentatiemiddelen

  • Onbekend
  • 03-04-2019
  • Corporate
Sanofi is één van de grootste farmaceutische ondernemingen ter wereld en heeft al haar activiteiten verhuisd naar het Amsterdamse Health & Technology Center waar AVisie wederom zorg heeft gedragen voor de audiovisuele projectinrichting.
In totaal zijn er ruim 40 presentatieruimten voorzien van audiovisuele apparatuur. Hierbij is bewust gekozen om zoveel mogelijk te standaardiseren op functionaliteiten en apparatuur.

Huddle rooms
Er zijn ruim twintig huddle rooms voorzien van een monitor (49 - 55 inch) met de draadloze presentatietool Barco ClickShare. De monitoren staan standaard in stand-by, maar als de dongle van Barco ClickShare wordt aangesloten zal de monitor automatisch aangaan en de juiste input selecteren. Voor het tonen van eventuele video's is er voorzien in een HDMI-aansluitkabel.

Zoom rooms
Voor collaboratie doeleinden is er gestandaardiseerd op ZOOM videoconferencing. Hiervoor zijn er in ongeveer 20 andere presentatieruimten voorzien in zogenoemde Zoom Room systemen. Een Zoom Room systeem bestaat uit een camera, microfoon, Mac mini en een iPad voor de bediening. Afhankelijk van de grootte van de ruimte is er gekozen voor diverse maatvoeringen voor de beeldweergave. Dit varieert van een single screen 48 inch tot maar liefst een dual screen 86 inch. Overigens is ook in deze ruimten gekozen voor Barco ClickShare. Voor meer informatie, kijk dan even naar de demo over Zoom Rooms

Grote presentatieruimte
In het eventcenter bevindt zich de grootste presentatieruimte. Hier kunnen maar liefst 100 personen deelnemen aan een presentatie en is de ruimte in diverse kijkrichtingen te gebruiken. Om de presentatie voor iedereen in iedere opstelling goed zichtbaar te maken, is er gekozen voor een grootbeeld projectiesysteem met twee extra 86 inch monitoren voor ondersteuning. Hierbij is gekozen voor een Laser projector (20.000 branduren) met de befaamde LCOS technologie van Canon die zorgdraagt voor een sublieme kleurechtheid. In het plafond bevinden zich 16 luidsprekers die samen met de frontluidsprekers voor een egale dekking van het geluid zorgen. Zelfs in deze ruimte is het mogelijk gemaakt om deelnemers op afstand via Zoom conferencing te betrekken. Om alle deelnemers in het publiek hoorbaar te kunnen maken zijn er in het plafond een drietal plafondmicrofoons geplaatst die ieder acht individuele microfoonbeams naar een bepaald gedeelte van de zaal kunnen richten. De richting en openingshoek van deze microfoonbeams zijn door middel van software volledig op de ruimte in te richten. Voor meer informatie over deze oplossing kan je kijken naar de demo van de Shure MXA910. Deze zelfde microfoons en camera's worden ook gebruikt om het beeld en geluid van de presentaties in deze ruimte op te kunnen slaan (recording) en eventueel te streamen. Om de veelzijdigheid van deze ruimte eenvoudig te bedienen, is er gekozen voor touchpanels van Crestron.
Alle presentatieruimten zijn voorzien van een roombooking systeem van Evoko. Hiervoor is er bij de ingang van alle ruimten voorzien in een display die de boekingen van die dag weergeven en eventueel de mogelijkheid biedt om ad-hoc een boeking te maken. Dit systeem is softwarematig gekoppeld aan de vertrouwde Exchange omgeving van de klant.
Tot slot zijn er op diverse strategische plekken in het pand monitoren geplaatst die voorzien zijn van narrowcasting software. Hiermee kan er op informele wijze vanuit de organisatie met de medewerkers gecommuniceerd worden.

Vragen? Neem contact op!