Januari update Microsoft Teams

  • Tom
  • 03-02-2022
  • Microsoft Teams, Collaboration, Corporate, Nieuwe ontwikkelingen

Microsoft lanceert nieuwe ontwikkelingen voor Teams

In januari heeft Microsoft zijn ongekend populaire Teams vergaderplatform voorzien van meer nieuwe features en handige shortcuts. Om jou op de hoogte te brengen van deze veranderingen even een beknopte samenvatting!

Wat is er nieuw?

Mute - Sta jij ook het liefst de gehele vergadering op mute? Dan kan het soms wat ongemakkelijk zijn als er een vraag aan je wordt gesteld en je snel je muis moet grijpen om jezelf te unmuten, met een ongemakkelijke tijdelijke stilte als gevolg. Houd nu tijdens de call simpelweg even de cntrl + space key ingedrukt (of option + space key voor macOS) om jezelf te unmuten. Laat je de knop weer los? Dan wordt je weer gemute.

Eigen achtergrond op Teams voor browser - Het is nu ook mogelijk om bij het gebruik van Teams voor je webbrowser je achtergrond te "blurren" of een voorgeselecteerde Microsoft achtergrond in te stellen. Nét iets meer privacy en afleiding voor de andere leden van de vergadering.

Muziek modus in Teams - De "high fidelity audio mode" die is toegevoegd aan Teams kan nu worden geactiveerd wanneer je graag een rijkere geluidservaring wilt geven bij het delen van audio zonder spraak aan de overige leden van de vergadering. Deze knop is te vinden naast de drie stippen die je normaliter naar de instellingen leiden.

VIdeo spiegelen - Normaliter zie je je eigen camera in spiegelbeeld wanneer je in een online vergadering zit. Wil je dit niet veranderen? Dit kan nu bij "apparaat instellingen".

Walkie Talkie toevoeging in Teams chat - Ook is nu de Walkie Talkie optie beschikbaar voor Microsoft Teams chat in de mobile device applicatie voor iOS. De meeste mensen zijn al bekend met de spraakfuncties in Whatsapp of iMessage en dit is eigenlijk een zelfde oplossing maar dan geschikt om naar je werkgroepen of naar directe contactpersonen te versturen.
Front Row layout voor de Microsoft Teams Rooms die op Windows draaien - Front Row is een nieuwe layout die in 2021 door Microsoft is aangekondigd. Deze nieuwe feature zorgt ervoor dat de camera niet meer alleen een groep personen of enkel persoon in beeld kan brengen, maar maakt van elke deelnemer in de Teams ruimte een eigen camera feed in jullie vergaderinterface. Dit zorgt voor een meer persoonlijke ervaring dan voorheen. Later dit jaar komen er nog meer extra functionaliteiten voor deze nieuwe layout uit.
Wisselen tussen camera bronnen - Op deze feature konden wij persoonlijk al niet wachten! Het is eindelijk mogelijk om in de Teams Rooms voor Windows systemen van camera te wisselen. Uiteraard kan door de admin een default camera worden gekozen.
Poly E70 camera - Deze Poly camera oplossing voor videovergaderingen is uitgekomen in de tweede helft van 2021 en nu officieel Teams certified.