Videoconferencing zonder grote investeringen

AVisie maakt nu videoconferencing voor iedereen toegankelijk. We bieden persoonlijke videoconferencing software voor slechts € 42,- per maand. Wil je ook een vergaderruimte betrekken? Geen probleem, dan voegen we een videoconferencing systeem toe!
Laptop
Desktop
Tablet/smartphone
Software voor een laptop
BlueJeans is hét vergaderingsplatform die videoconferencing voor iedereen toegankelijk maakt. Met slechts een simpele druk zet je laptop een videoconferencing op. Dit met behulp van de webcam en camera van je computer/ laptop. Het uitnodigen van deelnemers is zeer eenvoudig. Je maakt namelijk gewoon gebruik van je bestaande agenda omgeving (in bijvoorbeeld Outlook) en nodigt de deelnemers via hun mailadres uit zoals je dit gewend bent. Druk simpelweg op het icoontje van BlueJeans en je hebt automatisch een videoconferencing van de uitnodiging gemaakt. Deelnemers krijgen hierdoor een linkje in de uitnodiging waar ze op moeten klikken om deel te nemen aan de videoconferencing. Alleen de initiator van de vergadering dient over een licentie te beschikken en kan maar liefst 100 participanten per videoconferencing uitnodigen om deel te nemen.
Uw vergaderruimte koppelen?
Natuurlijk komt het ook vaak voor dat niet alle deelnemers alleen achter hun eigen laptop zitten, maar dat er ook diverse personen in één vergaderruimte zitten. In dit geval is het gebruik van een laptop niet wenselijk, maar wil je gebruik maken van videoconferencing apparatuur die geschikt is om meerdere deelnemers in beeld te brengen en hoorbaar te maken. Het BlueJeans platvorm is geschikt om alle gangbare aanwezige videoconferencing systemen van bijvoorbeeld Poly, Cisco of LifeSize te koppelen. Bestaande videoconferencing systemen kunnen gewoon inbellen op het platform. Is je videoconferencing systeem al geïntegreerd met Calender? Dan wordt het nog makkelijker, want dan verschijnt de uitnodiging gewoon in het opstartscherm en hoef je alleen maar op de button "join" te drukken. 
Helemaal nog geen hardware?
Klanten die helemaal nog geen hardware voor de vergaderruimte bezitten, kunnen we natuurlijk ook van dienst zijn. BlueJeans heeft een samenwerking met Dolby voor hardware. Dit systeem bestaat uit een 4K camera en codec welke bij een flatscreen wordt geplaatst. Op tafel plaatsen we de Dolby conference phone. Hierin zitten hoogwaardige microfoons en luidsprekers geïntegreerd die zorgen voor een kraakheldere weergave. Ook zit hierin een touchpanel verwerkt voor de bediening. Dit videoconferencing systeem zullen we integreren in de Calender-omgeving, waardoor je het systeem middels een email kan uitnodigen voor een videoconferencing. Bij het starten van de meeting hoef je alleen nog maar op de button "join" te drukken. Deze totale oplossing kunnen we als een dienst aanbieden voor slechts € 152,- per maand. Hierdoor kun je videoconferencen zonder grote investeringen! 
Video thumbnail

Wat is BlueJeans conferencing?

Bekijk hier in een korte video wat BlueJeans doet en voor je kan betekenen. Toch nog vragen? Geen probleem, dan plannen we samen gewoon een online demonstratie waarbij je gelijk de software kan ervaren en je vragen kunt stellen.
Ik wil een online demo

Wil je ook de software gratis 10 dagen testen of heb je andere vragen? Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

6 tips om beter te videovergaderen

Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, vraagt de overheid dat bedrijven hun werknemers zoveel mogelijk van thuis uit laten werken wanneer dat mogelijk is. Digitale tools, zoals videoconferencing, kunnen in deze situatie helpen om communicatie tussen collega’s te faciliteren en de bedrijfscontinuïteit te garanderen. Niet iedereen heeft evenwel al veel ervaring met virtueel vergaderen. Daarom zetten we voor de minder ervaren videobeller een aantal tips op een rij.

Eerst nog deze algemene tip: niet elke vergadering is noodzakelijk. In praktijk kan veel communicatie ook via e-mail of chat gebeuren en kunnen langs die weg even goed knopen worden doorgehakt. Vaak is dat zelfs efficiënter en het helpt de productiviteit. Toch is visueel contact met collega’s natuurlijk ook fijn en blijft voor sommige zaken een (video)vergadering de beste oplossing.
1. Stabiele internetverbinding
Eén aspect daarvan is een stabiele internetverbinding en dat geldt zeker wanneer je gaat videobellen. Idealiter verbind je je pc bekabeld via ethernet met het internet. Is dat geen optie, zorg dan op z’n minst dat je in je thuiswerkplek van een stabiele en snelle wifi-verbinding geniet. Zorg er ook voor dat je videoconferencingsoftware volledig is bijgewerkt, zodat je zonder vertraging aan meetings kan deelnemen en toegang hebt tot de laatste nieuwe functies. Neem even de tijd om die functies te leren kennen, zodat je ze optimaal kan gebruiken.
2. Headset
Een headset is eigenlijk onmisbaar vanwege de volgende voordelen. Wanneer je de luidsprekers en microfoon van je laptop gebruikt, ontstaan echo’s doordat de microfoon het geluid van de speakers oppikt. Bovendien vangt zo’n ingebouwde microfoon ook meer omgevingsgeluid op, omdat hij bedoeld is om op een afstand te gebruiken. Met een headset heb je geen last van echo’s en de microfoon werkt op korte afstand, zodat ook omgevingsgeluid minder een probleem vormt. Je hoeft er niet noodzakelijk veel geld tegenaan te smijten. De meegeleverde oortjes bij je smartphone kunnen al volstaan, maar wie op zoek is naar meer comfort kiest beter voor een on-ear of over-ear headset. Noise-cancelling is dan weer een interessante optie om ook voor jezelf omgevingsgeluid zoveel mogelijk weg te filteren.
3. Positionering van je webcam
Denk ook aan de positionering van je webcam. Gebruik je de ingebouwde camera van je laptop, zet de computer dan op een laptopstandaard of stapel boeken zodat de webcam op ooghoogte komt. Zo lijkt het alsof je naar je gesprekspartner(s) kijkt wanneer je naar het scherm kijkt. Hou ook rekening met de achtergrond. Zijn er dingen te zien die je liever niet in beeld hebt? Ruim ze dan op of verander je camerapositie. De meeste videoconferencingtools laten desnoods ook toe om een virtuele achtergrond in te stellen of je achtergrond te blurren. Denk ten slotte aan de belichting. Vermijd een felle lichtbron op de achtergrond, zodat je gezicht niet onderbelicht raakt. Ga liever met je gezicht naar een raam of andere lichtbron toe zitten.
4. Dempen van je microfoon
Een gouden regel is om je microfoon te dempen wanneer je niet aan het woord bent. Op die manier vermijd je dat je microfoon storend achtergrondgeluid oppikt terwijl andere mensen aan het spreken zijn. Als je tijdens de meeting even iets anders moet doen of er iemand onverwacht binnenkomt, is het een goed idee om naast audio ook je video tijdelijk uit te zetten. Zo zorg je niet voor afleiding. Hou je instellingen altijd goed in de gaten. Het zou onhandig zijn dat je een minutenlange monoloog afsteekt, om daarna te ontdekken dat je microfoon nog uitstond.
5. Vermijd dat je door elkaar praat
Tijdens “normale” vergaderingen is het makkelijk om in te schatten wanneer je gesprekspartner klaar is met spreken en jij dus het woord kan overnemen. Tijdens een videogesprek zijn die signalen niet altijd even duidelijk en kan er bovendien vertraging op het geluid zitten, waardoor je sneller door elkaar gaat praten. Als je merkt dat dit voor problemen zorgt, kan je hierover beter afspraken maken. Spreek bijvoorbeeld af dat je signaleert wanneer je iets wil zeggen door je hand op te steken of dit aan te geven met een chatbericht. Zeker in grote groepsgesprekken is het nuttig dat iemand als moderator optreedt om alles in goede banen te leiden.
6. Let op wanneer je je scherm deelt
Tot slot is het tijdens een videogesprek ook mogelijk om je scherm te delen. Dat is handig om bijvoorbeeld een presentatie te tonen of iets te demonstreren. Hou er dan wel rekening mee dat alles wat jij op je scherm ziet ook zichtbaar is voor de andere deelnemers aan de vergadering. Sluit extra tabbladen en programma’s die niet open hoeven te staan en zorg dat je gevoelige of persoonlijke informatie verbergt. Je kan hiervoor eventueel gebruik maken van de optie in Windows en macOS om meerdere virtuele bureaubladen naast elkaar te gebruiken. Zo kan je één bureaublad reserveren voor je videogesprek, terwijl de rest van je werk op een ander bureaublad open staat.
Videoconferencing biedt al langer een oplossing om vergaderen efficiënter te maken, maar wordt dezer dagen helemaal onmisbaar, nu het coronavirus (COVID-19) bedrijven wereldwijd verplicht om zoveel mogelijk in te zetten op telewerk.

Zo rapporteerde Cisco begin deze maand dat het gebruik van zijn collaboratietool Webex in China met veelvoud 22 was toegenomen sinds de uitbraak van COVID-19 eind december. In dezelfde periode nam het aantal gebruikers in Japan, Zuid-Korea en Singapore toe met factor 4 of 5 en verdubbelde de tijd die werd gespendeerd in videovergaderingen in deze landen. Die trend zet zich door naar de rest van de wereld, naarmate de uitbraak is geëvolueerd tot een pandemie en overheden wereldwijd strenge maatregelen treffen om de verspreiding in te dammen.