Skype room system

Het Skype Room System is een totaaloplossing waarbij de meeting ruimte voorzien wordt van een touchpanel waarop een zeer eenvoudige interface draait voor Skype for Business. Dit touchpanel is voorzien van een Skype Room account en is dus toegewezen aan een meeting ruimte. Hierdoor is dit Skype account toegankelijk voor iedereen die de meeting ruimte in stapt. Ook wordt het systeem volledig geïntegreerd in je Exchange omgeving en kan het systeem hierdoor ook geboekt worden. De interface is zeer intuïtief en kan vanzelfsprekend door de gebruiker niet worden afgesloten of verlaten. Vanzelfsprekend voorziet het Skype Room System in de mogelijkheid om de eerder besproken opties voor camera en microfonie te koppelen.


Koppeling met Exchange

Het Skype Room System heeft zijn eigen koppeling met Exchange, waardoor je het systeem ook via Outlook kunt uitnodigen voor een Skype meeting. Indien je vooraf een Skype meeting hebt geïnitieerd met diverse participanten en hierbij het Skype Room System hebt uitgenodigd, hoef je bij binnenkomst in de meeting ruimte alleen maar op de knop “join” te drukken. Hierna zal de meeting automatisch starten. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om ad-hoc collega’s of mensen buiten je organisatie uit te nodigen via Skype for Business. In het touchpanel kun je een naam van je collega of een e-mailadres invoeren en het systeem zal de gewenste connectie maken.

Het Skype Room System wordt door diverse fabrikanten geleverd met ieder zijn eigen behuizing voor de touchscreen. De interface op het touchscreen is door Microsoft vastgesteld en is bij alle fabrikanten gelijk. Deze uniformiteit zorgt voor een herkenbaarheid ongeacht de fabrikant van de hardware. 

videoconferencing-ruimteVideoconferencing ruimte
videoconferencing-ruimteVideoconferencing ruimte

Vragen? Neem contact op!